Bloggarkiv

fredag 7. september 2012

Lekepose


Denne lekeposen er som en sammenleggbar lekematte.  Man kan bre posen helt ut og leke på den, og når leken er over er det bare å dra i snora, slik at posen lukker seg med alle lekene inni. Perfekt til den lille rotekoppen!

Du trenger:
2 like store, runde biter (posen på bildet er ca 1 m i diameter)
maljer (jeg har brukt 16 stk, men det bestemmer du selv)
et tau eller tykt bånd som er litt lenger enn omkretsen til sirkelen
sytråd

1. Legg stoffbitene dine oppå hverandre med rettsidene mot hverandre og tegn opp en sirkel, som du klipper ut i begge stoff samtidig.

2. Sett knappenåler rundt hele sirkelen , men hold av en åpning på ca 15 cm, slik at du har mulighet til å vrenge etterpå. Sy en rett søm rundt hele, med omtrent 1 cm sømrom. 

3. Vreng posen, og stryk ut kanten slik at den blir pen og rund hele veien. Nå skal du sy en søm langs hele kanten rundt slik at du lukker åpningen og samtidig får en pen stikning rundt hele.

4. Nå skal du sette inn maljene. Merk opp så mange maljer som du vil ha, ca 2-3 cm fra kanten, og hold jevn avstand mellom maljene rundt hele. 

5. Træ tauet gjennom alle hullene og slå en knute på enden. Her kan det også være fint å sette på noen treperler både til pynt og for å stoppe tauet fra å forsvinne ut gjennom maljene.

Lykke til!

Ingen kommentarer: