Bloggarkiv

BøkerSyboka

Denne boka viser hvordan du konstruerer mønster som passer din egen fasong, og deretter hvordan du trinn for trinn syr favorittplagget. Lær hvordan du enkelt syr skjørt, bluser, bukser og kjoler. Boka har også råd om materialvalg og viser deg hvordan du syr detaljer på klærne. I tillegg får du tips og råd om reparasjon og vedlikehold av klær.Rettelser til boka:
Side 103: punkt 37, 38 og 39 i oppskriften er ikke tegnet inn på mønsteret (Punktene står under overskriften "Standard innsnitt og utforming"). Disse punktene skal ikke være med i oppskriften, og kan hoppes over.

Sy til barna:


I denne boka finner du mange forskjellige oppskrifter til baby og barn. Om du er gravid, kan du bruke ventetiden til å sy noen fine plagg til deg selv. Og hvorfor ikke glede far med et slips eller tøfler på farsdagen?


Lær å sy:
  • Søte babyklær som sparkebukse, snekkerbukse og kjole
  • Praktisk tilbehør som vognpose, bæresele, stellematte og kosekanin
  • Behagelige mammaklær som gravidbukse, omslagskjole og ammetopp


Alle oppskriftene har trinn for trinn-instruksjoner som gjør det enkelt å sy, og boka er utstyrt med mønsterark.
Hjemmesydd:


Dette er boka for deg som har lyst til å sy enkle og fine ting til hjemmet. Hvert rom har sitt eget kapittel i boka. Her er oppskrifter på gardiner, duker, puter og puffer til stuen, tevarmere og brødkurv til kjøkkenet, saccosekk til barnerommet og skittentøypose til badet. De over 40 oppskriftene er forklart trinn for trinn med tegninger og bilder. Dette er overkommelige hobbyprosjekter du kan lage på en helg, og hyggelige og personlige gaver å gi bort.

Alle bøkene kan kjøpes på kurs, eller ved bestilling over mail. mari@melilot.no . Husk å gi beskjed om du ønsker en spesiell hilsen.

2 kommentarer:

Formingstuppa sa...

Hei!
Jeg har kjøpt boken din, ikke så lenge etter at den kom ut og har kost meg masse med å lese/bla i denne. Jeg har tidligere gjort en del konstruksjoner og har i grunnen greid meg fint. I dag skulle jeg forsøke meg på å følge konstruksjon av grunnform til overdel, men blir stående fast på punktet 15-17(side 103)... Det henvises til et skjema som jeg ikke er i stand til å finne. Kan du forklare meg hvordan jeg kommer fram til rett lengde her evt uten skjemaet?

IN sa...

Hei,
Jeg prøver å konstruere mitt eget buksemønster slik det er forklart på side 78 og 79 i "Syboka". Det er forstykket jeg holder på med og det går fint helt til jeg kommer til punktene hvor jeg skal føre inn linjene mellom punktene 3-14 og 4-15. Disse blir altfor langt bak i forhold til punkt 9 (skrittet). Skal 3-14 virkelig være "En halv buksevidde minus 1 cm"? Går ut fra at med buksevidde menes ankelmålet. Og skal 4-15 virkelig være "Målet 3-14 pluss 2 cm"? Med håp om raskt svar. Mvh Ingrid N