Bloggarkiv

mandag 28. november 2011

Kurs før og etter jul


Nå er adventstiden her, og det er tid for å tenke på julegaver. Kanskje du vil sy noen julegaver, eller gi bort et gavekort på kurs til noen som vil sy? Nedenfor kan du se kursoversikten for desember og januar. Håper du finner noe som frister - enten til deg selv eller en venn.


Juleverksted
Noe av det koseligste man kan gi bort - og få selv, er hjemmelagede julegaver. Kanskje vet du akkurat hva du vil lage, men trenger litt hjelp, eller kanskje du trenger litt inspirasjon også. Kom på juleverksted og lag tøfler, toalettmappe, veske, putetrekk, julestrømpe, julepynt, votter, barneklær, forkle, hva du vil! Enten du trenger en kveld, eller flere. Vi bruker ulike teknikker som f.eks. sy, strikke, hekle og brodere (om du ikke kan noe av dette, er det en fin mulighet til å lære seg litt). Her er det kun tiden og fantasien som setter grensen.

Materialer: Verkstedet har alt som trengs av utstyr, men dere må selv ta med ønsket materiale (stoff, bånd, knapper glidelås, osv.). Her kan det være fint å kombinere flere stoffer sammen, og man trenger ikke alltid så mye stoff til hver ting. Dette er en fin mulighet til å bruke opp stoffrester, gammelt sengetøy eller avlagte klær.

tid: 6., 7., 14. og 15. desember, kl 17-21
pris: 600,- for én kveld 
1100,- for to kvelder
1500,- for tre kvelder
1800,- for fire kvelder


Skjørt
Her lærer du å konstruere et skjørt etter egne mål, og sy skjørtet etterpå. På dette kurset går vi gjennom grunnleggende sømteknikker, samt enkel mønstertegning. Dette kurset passer fint både for helt ferske og for de som har sydd litt før.

Materialer: Et ønsket stoff å sy skjørt av (1-2 meter. mengde kommer ann på hva slags skjørt man ønsker å lage) samt tråd og glidelas som passer til stoffet. Glidelåsen burde være 20-30 cm lang. Stoffet burde være stabilt og ikke for glatt, elastisk eller florlett.

tid: 10.-12. januar, kl 17-21
pris: 1500,-


Gjenbruk og reparasjon
Har du skapet fullt av klær som du aldri bruker? Lær hvordan du med enkle grep kan fornye klærne dine. På dette kurset kan du også lære triks for hvordan man kan reparere gamle favorittplagg. For eksempel lappe hull, skifte glidelås, osv. Husk at et skjorte ikke nøvendigvis behøver å være en skjorte!

Materialer: Gamle klær, enten de er for små, for store, eller bare ikke satt helt slik du ville. Om du ønsker å legge til ekstra detaljer på plaggene, som for eksempel knapper, bånd og glidelås, kan det også være lurt å ta med.Verkstedet har alt av utstyr ellers.

tid: 17.-19. januar, kl 17-21
pris: 1500,-


Barneklær
På dette kurset benytter vi oss av klassiske mønstre på barneklær, som vi endrer på slik at de blir akkurat slik man vil. Her er det kun fantasien som setter grenser! Dette kurset er godt egnet for nybegynnere.
Materialer: Verkstedet har alt som trengs av utstyr, men dere må selv ta med ønsket materiale (stoff, bånd og knapper, f.eks). Til barneklær kan det være fint å kombinere flere stoffer sammen, og man trenger ikke like mye stoff til hvert plagg. (dette kommer selvfølgelig ann på barnets størrelse.) Å sy barneklær er en fin mulighet til å bruke opp stoffrester, gammelt sengetøy eller avlagte klær.

tid: 7.-9. februar, kl 17-21
Pris: 1500,-


Åpent verksted
Ta med deg et prosjekt som du trenger hjelp til, enten du skal begynne på noe nytt, eller står fast midt i prosessen. Her kan du lage akkurat det du vil.

tid: 15. februar, kl 17-21
pris: 600,-


4 kommentarer:

Fru Ferrada sa...

Hei!
Kommer du til å ha et kjole-søm kurs og? Det kunne jeg gjerne tenkt meg å meldt meg på :-)

mange vrange sa...

Det kommer nok etterhvert, så det er bare å følge med på bloggen:)

God jul!

Anonym sa...

Er det mulighet for et barneklærkurs spredd utover noen uker? Få småbarnsmødre som kan gå på kurs tre ettermiddager/kvelder på rad... Evt. deler av en helg eller to?

Vil lære sy...

mange vrange sa...

Det kan være at det kommer etterhvert, når jeg selv blir mor;) hittil har det vært mest respons på tredagers-kursene, men det kan jo endre seg etterhvert.