Bloggarkiv

fredag 12. august 2011

Nye kurs

Jeg håper at alle har hatt en god sommer, til tross for det vonde som har skjedd.

Her er en oversikt over kursene som kommer fremover:


Åpent verksted

Ta med deg et prosjekt som du trenger hjelp til, enten du skal begynne på noe nytt, eller står fast midt i prosessen. Her kan du lage akkurat det du vil.

tid: 16. august, kl 17-21
pris: 600,-


Kjole

Lær å sy en kjole etter dine egne mål. På dette kurset tar vi utgangspunkt i grunnformer, som tilpasses etter den enkeltes mål og ønsker. Her er det lov å være kreativ og legge til egne detaljer for de som ønsker det. Det er en fordel å ha litt sømerfaring fra før for å få mest mulig ut av dette kurset. Det anbefales å ha deltatt på et nybegynnerkurs i forkant.

Materialer: Verkstedet har alt som trengs av utstyr, men dere må selv ta med ønsket materiale til kjolen. Til dette kurset trenger man minst 2 meter stoff, avhengig av hva slags type kjole man ønsker å sy. Om man har sett en spesiell kjole som man ønsker å sy, kan det være lurt å ta med bilde eller tegning.
tid: 22.-25. august, kl 17-21
pris: 2000,-


Gjenbruk og reparasjon

Har du skapet fullt av klær som du aldri bruker? Lær hvordan du med enkle grep kan fornye klærne dine. På dette kurset kan du også lære triks for hvordan man kan reparere gamle favorittplagg. For eksempel lappe hull, skifte glidelås, osv. Husk at et skjorte ikke nøvendigvis behøver å være en skjorte!

Materialer: Gamle klær, enten de er for små, for store, eller bare ikke satt helt slik du ville. Om du ønsker å legge til ekstra detaljer på plaggene, som for eksempel knapper, bånd og glidelås, kan det også være lurt å ta med.Verkstedet har alt av utstyr ellers.

tid: 30. august-1. september, kl 17-21
pris: 1500,-


Bukse AVLYST!

På dette kurset lærer du å konstruere en bukse etter egne mål. På dette kurset går vi gjennom klassisk buksekonstruksjon, samt mønstertilpasning. Deltakerne lærer hvordan man kan lage ulike typer bukser, basert på grunnformen de har konstruert. Det kan være lurt å ha litt erfaring med å sy fra før av, for å få mest ut av dette kurset.
Materialer: Et egnet buksestoff (1,5-3 meter, avhengig av bredde på stoffet og vidde på buksa) samt glidelås og tråd som passer til stoffet. Lengden på glidelåsen kommer ann på hvor høyt liv buksa skal ha.

tid:
pris: 2000,-


Skjørt

Her lærer du å konstruere et skjørt etter egne mål, og sy skjørtet etterpå. På dette kurset går vi gjennom grunnleggende sømteknikker, samt enkel mønstertegning. Dette kurset passer fint både for helt ferske og for de som har sydd litt før.

Materialer: Et ønsket stoff å sy skjørt av (1-2 meter. mengde kommer ann på hva slags skjørt man ønsker å lage) samt tråd og glidelas som passer til stoffet. Glidelåsen burde være 20-30 cm lang. Stoffet burde være stabilt og ikke for glatt, elastisk eller florlett.
tid: 20.-22. september
pris: 1500,-


Lappeteknikk/Quilting/Patchwork AVLYST!

På dette kurset lærer du grunnleggende teknikker innen lappeteknikk. Dette er en fin måte å gi gamle tekstiler nytt liv. Vi leker med farger, former og teknikker og setter stoffer sammen på en ny måte. Her syr du det du ønsker. Enten du ønsker organiske linjer, eller geometriske.

Materialer: Ulike stoffer som passer sammen. Det er viktig at alle stoffene er vasket på forhånd, slik at de ikke krymper forskjellig etter at de er sydd sammen. Du trenger også skjærehjul, linjal, skjærebrett, sytråd i de fargene du vil bruke og eventuelt glidelås, knapper eller andre ønskede detaljer til det du skal lage.

tid:
pris: 1500,-


Nye kurs som kommer i oktober: "Lag din egen sømbyste" og "Halloween-kostymer".
Mer info om disse kursene kommer.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så spennende med nye kurs! Håper ikke sømbyste-kurset kommer før andre uka av oktober, for jeg er borte den første! :-) Birgitta

mari sa...

Det skal jeg notere meg, Birgitta! Håper vi sees i løpet av høsten:)