Bloggarkiv

mandag 20. juni 2011

Kurs i august og september

Det nærmer seg sommerferie for min del, og derfor blir det et lite opphold på kursfronten i juli. Jeg har satt opp en liste med de mest etterspurte kursene i første omgang, og fyller på med nyheter og flere kurs om litt.

Nyt sommeren så lenge!

For spørsmål eller påmelding, send en mail til mangevrange@gmail.com


Nybegynner, skjørt:


Lær å sy et skjørt på 3 kvelder. På dette kurset går vi gjennom grunnleggende sømteknikker, samt enkel mønstertegning. Deltakerene syr et skjørt basert på egen idé og ønske, og lærer hvordan man konstruerer mønsteret etter egne mål. Dette kurset passer fint både for helt ferske og for folk som har sydd litt før.
Materialer: Et ønsket stoff å sy skjørt av (1-2 meter. mengde kommer ann på hva slags skjørt man ønsker å lage) samt tråd og glidelas som passer til stoffet. Glidelåsen burde være 20-30 cm lang. Stoffet burde være stabilt og ikke for glatt, elastisk eller florlett.
Pris: 1500,-
tid: 2.-4. august, kl 17-21


Barneklær:

På dette kurset benytter vi oss av klassiske mønstre på barneklær, som vi endrer på slik at de blir akkurat slik man vil. Her er det kun fantasien som setter grenser! Dette kurset er godt egnet for nybegynnere.
Materialer: Verkstedet har alt som trengs av utstyr, men dere må selv ta med ønsket materiale (stoff, bånd og knapper, f.eks). Til barneklær kan det være fint å kombinere flere stoffer sammen, og man trenger ikke like mye stoff til hvert plagg. (dette kommer selvfølgelig ann på barnets størrelse.) Å sy barneklær er en fin mulighet til å bruke opp stoffrester, gammelt sengetøy eller avlagte klær.

Pris: 1500,-
tid: 9.-11. august, kl 17-21


Åpent verksted:

Dette er en slags "sy-nødhjelp", der du kan melde deg på og jobbe med det prosjektet du ønsker. Enten du vil begynne på noe nytt, reparere noe eller står fast og trenger hjelp videre. Send gjerne spørsmål på mail om du lurer på om dette kan være noe for ditt prosjekt. På disse kveldene er det bindende påmelding.

Pris: 600,- for én kveld
tid: 16. august, kl 17-21


Kjole:

Lær å sy en kjole etter dine egne mål. På dette kurset tar vi utgangspunkt i grunnformer på ulike kjoler, som tilpasses etter den enkeltes mål og ønsker. Her er det lov å være kreativ og legge til egne detaljer for de som ønsker det. Det er en fordel å ha litt sømerfaring fra før for å få mest mulig ut av dette kurset. Det anbefales å ha deltatt på et nybegynnerkurs i forkant.

Materialer: Verkstedet har alt som trengs av utstyr, men dere må selv ta med ønsket materiale til kjolen. Til dette kurset trenger man minst 2 meter stoff, avhengig av hva slags type kjole man ønsker å sy. Om man har sett en spesiell kjole som man ønsker å sy, kan det være lurt å ta med bilde eller tegning.
Pris: 2000,-
tid: 22.-25. august, kl 17-21


Kurs i gjenbruk og reparasjon:

Har du skapet fullt av klær som du aldri bruker? Lær hvordan du med enkle grep kan fornye klærne dine. På dette kurset kan du også lære triks for hvordan man kan reparere gamle favorittplagg. For eksempel lappe hull, skifte glidelås, osv. Husk at et skjorte ikke nøvendigvis behøver å være en skjorte!

Materialer: Gamle klær, enten de er for små, for store, eller bare ikke satt helt slik du ville. Om du ønsker å legge til ekstra detaljer på plaggene, som for eksempel knapper, bånd og glidelås, kan det også være lurt å ta med.Verkstedet har alt av utstyr ellers.

Pris: 1500,-
tid: 30. august - 1. september, kl 17-21


Bukse:

Lær å konstruere en bukse på 4 kvelder. På dette kurset går vi gjennom klassisk buksekonstruksjon, samt mønstertilpasning. Deltakerne lærer hvordan man kan lage ulike typer bukser, basert på grunnformen de har konstruert. Du bør ha erfaring med å sy fra før av, for å få mest ut av dette kurset.
Materialer: Et egnet buksestoff (1,5-3 meter, avhengig av bredde på stoffet og vidde på buksa) samt glidelås og tråd som passer til stoffet. Lengden på glidelåsen kommer ann på hvor høyt liv buksa skal ha.

Pris: 2000,-
tid: 5.-8. september, kl 17-21

Ingen kommentarer: