Bloggarkiv

mandag 21. mars 2011

Nye kursNå er våren her, og det er på tide med flere sykurs. Fra Mai av starter kursene igjen for fullt. I begynnelsen kommer det til å være de samme kursene som jeg har pleid å ha, slik at jeg får dekket etterspørselen, og etterhvert kommer det til å dukke opp flere spennende kurs som for eksempel elastiske plagg, materialkunnskap og detaljkurs. Jeg kommer også til å satse på syhjelp-kvelder, der man kan komme med et syprosjekt som man trenger hjelp til. Det kommer mer informasjon om dette senere. Jeg har satt opp en oversikt over kurs i Mai i første omgang.Barneklær


På dette kurset benytter vi oss av klassiske mønstre på barneklær, som vi endrer på slik at de blir akkurat slik man vil. Her er det kun fantasien som setter grenser! Dette kurset er godt egnet for nybegynnere.


Materialer: Verkstedet har alt som trengs av utstyr, men dere må selv ta med ønsket materiale (stoff, bånd og knapper, f.eks). Til barneklær kan det være fint å kombinere flere stoffer sammen, og man trenger ikke like mye stoff til hvert plagg. (dette kommer selvfølgelig ann på barnets størrelse.) Å sy barneklær er en fin mulighet til å bruke opp stoffrester, gammelt sengetøy eller avlagte klær.


Pris: 1500,-

Tid: mandag 2.- onsdag 4. Mai, kl 17-21Nybegynner, skjørt


Lær å sy et skjørt på 3 kvelder. På dette kurset går vi gjennom grunnleggende sømteknikker, samt enkel mønstertegning. Deltakerene syr et skjørt basert på egen idé og ønske, og lærer hvordan man tegner mønsteret etter egne mål. Dette kurset passer fint både for helt ferske og for folk som har sydd litt før.

Materialer: Et ønsket stoff å sy skjørt av (1-2 meter. mengde kommer ann på hva slags skjørt man ønsker å lage) samt tråd og glidelas som passer til stoffet. Glidelåsen burde være 20-30 cm lang. Stoffet burde være stabilt og ikke for glatt, elastisk eller florlett.

Pris: 1500,-

Tid: mandag 9. - onsdag 11. Mai, kl 17-21Gjenbruk og reparasjon


Har du skapet fullt av klær som du aldri bruker? Lær hvordan du med enkle grep kan fornye klærne dine. På dette kurset kan du også lære triks for hvordan man kan reparere gamle favorittplagg. For eksempel lappe hull, skifte glidelås, osv. Husk at et skjorte ikke nøvendigvis behøver å være en skjorte!

Materialer: Gamle klær, enten de er for små, for store, eller bare ikke satt helt slik du ville. Om du ønsker å legge til ekstra detaljer på plaggene, som for eksempel knapper, bånd og glidelås, kan det også være lurt å ta med.Verkstedet har alt av utstyr ellers.


Pris: 1500,-

Tid: mandag 23. - onsdag 25. Mai, kl 17-21


For spørsmål eller påmelding, ta kontakt på mail; mangevrange@gmail.com
Ingen kommentarer: