Bloggarkiv

mandag 7. oktober 2013

Kurs i fantasibunad

Foto: Lisa Lindøe
Denne høsten introduserer vi kurs i fantasibunad til barn. Mange går og drømmer om å sy en helt spesiell bunad som ingen andre har maken til, men det er ikke alltid så lett å starte. Hedda har god erfaring med bunader og tradisjonsteknikker etter å ha jobbet på Norsk Folkemuseum. Hun hjelper hver enkelt kursdeltaker til å realisere sin drømmebunad. Dette kurset er i første omgang rettet mot barnebunader, men vi satser på å lage et kurs i fantasibunad for voksne etter jul, i god tid før 17. mai.

Foto: Lisa Lindøe
Mer om kurset:

Synes du barn i bunad er nydelig, men har lyst til å kle de små i en drakt ingen har maken til? Her har du muligheten. 

Før i tiden brukte folk alt det fineste de hadde til bunaden sin. En bit av et silkestoff, broderier, et fint bånd og de smykkene de hadde. Det trengte ikke alltid å passe sammen heller. Dette er det lurt å ha i bakhodet når man lager fantasibunad. Det kan være gøy, annerledes og personlig.
Hvis du har stoff, bånd eller broderier liggende som du har spart til noe spesielt, er dette en god anledning til å få brukt det. Vi tar utgangspunkt i ferdige mønstre, som man kan lage sin personlige vri på. Her er det kun fantasien som setter grenser! Dette kurset er godt egnet for de som har sydd litt tidligere. Vi syr enten til gutt eller jente; stakk og liv, forkle, skjorte og lue, eller vest, nikkers og skjorte.  Lek med farger og mønsterkombinasjoner. Kurset går over fire kvelder iløpet av fem uker, så her er det lagt opp til at man syr litt hjemme underveis. 


Materialer: Verkstedet har alt som trengs av utstyr, men dere må selv ta med ønsket materiale (stoff, bånd og knapper, f.eks). Til barnebunad er det fint å kombinere flere stoffer og bånd sammen. Mengden stoff kommer ann på barnets størrelse. Vi anbefaler å bruke stoffer i naturmaterialer som ull, lin, bomull og silke til bunad, men man står selvfølgelig fritt til å velge selv. Det viktigste er at bunaden blir slik du selv ønsker. Første kursdato er 29. oktober. For mer info og påmelding, gå inn på nettbutikken vår.

Velkommen på kurs!

Ingen kommentarer: