Bloggarkiv

søndag 1. april 2012

Kurs i 50-talls kjole



Sy din egen 50-talls kjole:
Vi tar utgangspunkt i 3 grunnmønstre fra 50-tallet, som tilpasses etter den enkeltes mål og ønsker. Med ulike ermer og skjørt kan du skape din unike kjole. Det er en fordel å ha litt sømerfaring fra før for å få mest mulig ut av dette kurset. Det anbefales å ha deltatt på et nybegynnerkurs i forkant, men det er ikke et krav.

Materialer:
Verkstedet har alt som trengs av utstyr, men dere må selv ta med ønsket
materiale til kjolen. Til dette kurset trenger man minst 2 meter stoff,
avhengig av hva slags type kjole man ønsker å sy. Stoffet bør være stabilt og ikke for løst, tynt eller elastisk. Stoffer i ull, bomull eller viscose er velegnet til disse kjolene. Du trenger også en glidelås på 40-50 cm, tråd som passer til stoffet og knapper, om du vil ha knappelukning midt foran.

Bildene ovenfor viser eksempler på to kjolevariasjoner. Øverst: Kjole med slag og krage, isatt erme, rynkeskjørt og knappelukning. Nederst: Kjole med slag og krage, kimonoerme, knappelukning og a-formet skjørt.

I tillegg til disse, er det også mulig å velge en enklere variant uten slag og krage, eller ermeløs. Om du har spørsmål om kjolene, kurset eller ønsker å melde deg på, send en mail til : mangevrange@gmail.com

Om du vil se flere av Tones 50-tallskjoler, klikk innom hennes butikker på Epla og Etsy.

Ingen kommentarer: