Bloggarkiv

torsdag 13. oktober 2011

Nye kurs


Skjørt
Her lærer du å konstruere et skjørt etter egne mål, og sy skjørtet etterpå. På dette kurset går vi gjennom grunnleggende sømteknikker, samt enkel mønstertegning. Dette kurset passer fint både for helt ferske og for de som har sydd litt før.

Materialer: Et ønsket stoff å sy skjørt av (1-2 meter. mengde kommer ann på hva slags skjørt man ønsker å lage) samt tråd og glidelas som passer til stoffet. Glidelåsen burde være 20-30 cm lang. Stoffet burde være stabilt og ikke for glatt, elastisk eller florlett.

tid: 18.-20. oktober, kl 17-21
pris: 1500,-

Gjenbruk og reparasjon
Har du skapet fullt av klær som du aldri bruker? Lær hvordan du med enkle grep kan fornye klærne dine. På dette kurset kan du også lære triks for hvordan man kan reparere gamle favorittplagg. For eksempel lappe hull, skifte glidelås, osv. Husk at et skjorte ikke nøvendigvis behøver å være en skjorte!

Materialer: Gamle klær, enten de er for små, for store, eller bare ikke satt helt slik du ville. Om du ønsker å legge til ekstra detaljer på plaggene, som for eksempel knapper, bånd og glidelås, kan det også være lurt å ta med.Verkstedet har alt av utstyr ellers.

tid: 1.-3. november, kl 17-21
pris: 1500,-

Barneklær
På dette kurset benytter vi oss av klassiske mønstre på barneklær, som vi endrer på slik at de blir akkurat slik man vil. Her er det kun fantasien som setter grenser! Dette kurset er godt egnet for nybegynnere.
Materialer: Verkstedet har alt som trengs av utstyr, men dere må selv ta med ønsket materiale (stoff, bånd og knapper, f.eks). Til barneklær kan det være fint å kombinere flere stoffer sammen, og man trenger ikke like mye stoff til hvert plagg. (dette kommer selvfølgelig ann på barnets størrelse.) Å sy barneklær er en fin mulighet til å bruke opp stoffrester, gammelt sengetøy eller avlagte klær.
tid: 22.-24. november, kl 17-21
Pris: 1500,-

Skjorte
Sy en skjorte til deg selv eller noen du er glad i. Vi benytter oss av klassiske herre- og damemønster til skjorte, og tilpasser mønstrene slik at skjorta blir akkurat slik den enkelte ønsker. Om du skal sy til noen andre enn deg selv, kan det være lurt å låne med seg en skjorte som du vet at sitter, slik at du har noe å ta utgangspunkt i. Dette kan bli en perfekt julegave, eller en perfekt juleskjorte, alt ettersom hvem du syr til. Dette kurset passer best for de som har sydd litt før, men nybegynnere kan også prøve seg.

Materialer: Stoff til skjorte (2-3 m, avhengig av størrelse), knapper til både lukning og mansjetter, tråd som passer til stoffet.
tid: 29. november - 1. desember
pris: 1500,-

Juleverksted
Jula nærmer seg med stormskritt, og noen har kanskje begynt med julegavene allerede (Ja, jeg vet at det er oktober). Noe av det koseligste man kan gi bort - og få selv, er hjemmelagede julegaver. Kanskje vet du akkurat hva du vil lage, men trenger litt hjelp, eller kanskje du trenger litt inspirasjon også. Kom på juleverksted og lag tøfler, toalettmappe, veske, putetrekk, julestrømpe, julepynt, votter, barneklær, forkle, hva du vil! Enten du trenger en kveld, eller flere. Vi bruker ulike teknikker som f.eks. sy, strikke, hekle og brodere (om du ikke kan noe av dette, er det en fin mulighet til å lære seg litt). Her er det kun tiden og fantasien som setter grensen.
Materialer: Verkstedet har alt som trengs av utstyr, men dere må selv ta med ønsket materiale (stoff, bånd, knapper glidelås, osv.). Her kan det være fint å kombinere flere stoffer sammen, og man trenger ikke alltid så mye stoff til hver ting. Dette er en fin mulighet til å bruke opp stoffrester, gammelt sengetøy eller avlagte klær.


tid: 6., 7., 14. og 15. desember
pris: 600,- for én kveld, 1100,- for to kvelder1500,- for tre kvelder1800,- for fire kvelder


Ingen kommentarer: